İngilizce 8 – Test 6

1 – 20. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 3. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
– – the time we get there, they will have finished the presentation.

A) Of
B) By
C) If
D) As

Soru 2
– – you heat plastic, it melts.

A) While
B) So
C) By
D) If

Soru 3
Do you have any idea – – my bag is?

A) whenever
B) wherever
C) where
D) while

Soru 4
I will be wearing this black dress – – .

A) tomorrow
B) last week
C) yesterday
D) three years ago

Soru 5
– – it started to rain, he was waiting at the bus stop.

A) As
B) Until
C) When
D) While

Soru 6
You should take a pill – – meals regularly.

A) after
B) since
C) so that
D) because

Soru 7
– – I get home, I will phone you.

A) As long as
B) As soon as
C) While
D) Until

Soru 8
– – I watch a thriller, I can’t sleep at night.

A) Before
B) As soon as
C) As long as
D) Whenever

Soru 9
We shouldn’t use strong chemicals – – they are harmful to the nature.

A) while
B) when
C) because
D) although

Soru 10
The room was hot – – we opened the window.

A) in order to
B) because
C) to
D) so

Soru 11
This time next summer I will be – – on the beach.

A) sunbathing
B) sunbathed
C) to sunbathe
D) sunbathe

Soru 12
Ahmet is crazy about cultural holiday. He – – all the historical places by the end of the year.

A) will have visited
B) will visit
C) visits
D) visit

Soru 13
My father was very tired. He – – working all day.

A) will be
B) had been
C) would be
D) will have

Soru 14
My mother will have – – the meal by the time we arrive home.

A) cook
B) to cook
C) cooked
D) cooking

Soru 15
If I go to Trabzon, I – – Sumela Monastery.

A) visit
B) visiting
C) visited
D) will visit

Soru 16
The letter – – by the secretary.

A) was writing
B) is writting
C) was written
D) wrote

Soru 17
If I – – you, I would come with you.

A) met
B) sat
C) helped
D) watched

Soru 18
The pyramids were – – by the ancient Egyptians.

A) drunk
B) built
C) caught
D) hidden

Soru 19
I would travel a lot – – .

A) if I had a mobile phone
B) if I had a big house
C) if I stayed at home
D) if I had a new car

Soru 20
– , you would have waited for the train.

A) If you had taken a taxi
B) If you had studied more
C) If you had missed the bus
D) If you had cleaned the house

1.B 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.D 9.C 10.D 11.A 12.A 13.B 14.C 15.D 16.C 17.A 18.B 19.D 20.C