İngilizce 8 – Test 5

1 – 20. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
The cleaning is done – – – – the workers.

A) if
B) as
C) by
D) on

Soru 2
You must run – – – – fast as you can.

A) as
B) to
C) at
D) so

Soru 3
– – – you heat iron, it expands.

A) In
B) Up
C) Of
D) If

Soru 4
I’m too tired. I’ll be sleeping – – – – .

A) yesterday
B) recently
C) soon
D) now

Soru 5
– – – it is late, you can’t go out.

A) Before
B) Since
C) While
D) Until

Soru 6
He can’t go – – – – he wants.

A) as long as
B) so that
C) because
D) wherever

Soru 7
The flowers were – – – – by the gardener.

A) published
B) watered
C) written
D) told

Soru 8
If you – – – – water, it evaporates.

A) boil
B) drink
C) pour
D) wash

Soru 9
The children will be – – – – TV when we come home tonight.

A) working
B) spending
C) staying
D) watching

Soru 10
I promise I will have – – – – all my homework by the weekend.

A) built
B) done
C) repaired
D) discussed

Soru 11
The glass is – – – – by stone.

A) break
B) broke
C) broken
D) breaking

Soru 12
I – – – – waiting for you at the airport when you arrive.

A) have been
B) will be
C) was
D) am

Soru 13
We would sail all around the world if we – – – – a yacht.

A) had
B) have
C) would have
D) would have had

Soru 14
Will you have – – – – doing your homework when I arrive home?

A) finish
B) to finish
C) finished
D) finishing

Soru 15
The ship – – – – by the storm last month.

A) would damage
B) was damaged
C) damaged
D) damages

Soru 16
Less money – – – – this year.

A) would have spent
B) will be spending
C) is being spent
D) had been spent

Soru 17
I’ll have gone far away by the time – – – – .

A) you read this letter
B) you are cooking dinner
C) you visited your family
D) you have cleaned your car

Soru 18
If you work harder, – – – – .

A) you are in hurry
B) you came home late
C) you would earn more
D) you will be successful

Soru 19
If it hadn’t rained all weekend, – – – – .

A) they would prepare a party
B) she often watches the news
C) we would have gone trekking
D) you will have a driving license

Soru 20
A: – – – – ?B: To the library.

A) Where will you be going after school
B) What will you be doing when you graduate
C) What time will you be leaving the office
D) How will you be travelling to your village

1.C 2.A 3.D 4.C 5.B 6.D 7.B 8.A 9.D 10.B 11.C 12.B 13.A 14.C 15.B 16.C 17.A 18.D 19.C 20.A