• İngilizce 7 – Test 5



1 – 20. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
The young man is keen – - – - riding bicycle.

A) on
B) to
C) in
D) at

Soru 2
I’m not afraid – - – - dogs.

A) about
B) with
C) for
D) of

Soru 3
David asked Tom – - – - he had any time.

A) as
B) up
C) if
D) by

Soru 4
I haven’t ridden a motorbike – - – - I was fifteen.

A) for
B) since
C) just
D) yet

Soru 5
Have you – - – - seen a lizard?

A) recently
B) lately
C) never
D) ever

Soru 6
You must have a rest. You have been working – - – - .

A) tomorrow
B) nowadays
C) all day
D) yesterday

Soru 7
This project is – - – - from the previous ones.

A) responsible
B) different
C) worried
D) proud

Soru 8
Wake up! You’ll be – - – - work.

A) fond of
B) good at
C) late for
D) familiar with

Soru 9
You must be – - – - your bad behaviours.

A) similar to
B) ashamed of
C) crazy about
D) interested in

Soru 10
My mum – - – - me to open the window.

A) spoke
B) thought
C) said
D) told

Soru 11
When I got there, the children – - – - playing in the garden.

A) had been
B) have been
C) will be
D) are

Soru 12
My mother has never – - – - a foreign country before.

A) visit
B) visits
C) visited
D) visiting

Soru 13
Your hands are dirty. What have you been – - – - ?

A) do
B) did
C) done
D) doing

Soru 14
My father had – - – - me some money before I left home.

A) giving
B) given
C) gave
D) give

Soru 15
Ali: “We may go to the party.”Ali said that they – - – - go to the party.

A) might
B) would
C) could
D) had to

Soru 16
Özlem: “I’m going to fly to Antalya tomorrow.”Özlem said that she was going to fly to Antalya – - – - .

A) the following week
B) the previous month
C) the year before
D) the next day

Soru 17
When they went home, it was empty. – - – - .

A) Somebody had robbed them
B) I had done a serious mistake
C) Our car had broken down suddenly
D) We had known each other for years

Soru 18
Tom was out of breath. – - – - .

A) He is washing the car
B) He had been running
C) He has been swimming
D) He will be playing football

Soru 19
Serhat: “I’ve seen this film before.”Serhat said that – - – - .

A) he had seen that film before
B) he was going to see a new film
C) he would see that film with friends
D) he could see the film at the cinema

Soru 20
Cem: “Where will you go at the weekend?”Cem asked me – - – - .

A) how much money I could spend for the gift
B) how many lessons I had got that semester
C) what I had done the previous day
D) where I would go at the weekend

1.A 2.D 3.C 4.B 5.D 6.C 7.B 8.C 9.B 10.D 11.A 12.C 13.D 14.B 15.A 16.D 17.A 18.B 19.A 20.D