İngilizce 6 – Test 5

1 – 20. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
It hasn’t been snowing in Ankara – – – – .

A) lately
B) since
C) soon
D) for

Soru 2
Cem Yılmaz is – – – – a smart and funny comedian.

A) so
B) many
C) much
D) quite

Soru 3
The little girl felt – – – – lonely at home that she started to cry.

A) so
B) very
C) many
D) much

Soru 4
Mert dislikes music. He – – – – plays guitar.

A) frequently
B) always
C) usually
D) never

Soru 5
He is far – – – – now and I miss him very much.

A) here
B) away
C) there
D) nowhere

Soru 6
The singer sang the song – – – – and won the award.

A) simply
B) angrily
C) rarely
D) excellently

Soru 7
I will be having an important meeting this time – – – – .

A) yesterday
B) last year
C) next week
D) two days ago

Soru 8
Alice found herself in a place – – – – animals were able to speak.

A) who
B) where
C) whose
D) which

Soru 9
I met a man – – – – can speak six languages.

A) who
B) whose
C) where
D) which

Soru 10
– – – she was watching a movie, she fell asleep.

A) After
B) While
C) Before
D) As soon as

Soru 11
– – – he was overweight, he could run faster than his rivals.

A) While
B) Because
C) Although
D) As soon as

Soru 12
– – – I use your phone? Mine is out of order.

A) Have
B) Could
C) Would
D) Should

Soru 13
Her sister has been – – – – here for a long time.

A) living
B) to live
C) lives
D) live

Soru 14
I – – – – abroad this time next year.

A) was going
B) am studying
C) will be working
D) have been sleeping

Soru 15
If I – – – – fast, I would have won the race.

A) run
B) had run
C) can run
D) will run

Soru 16
If she knew a foreign language, she – – – – the job.

A) got
B) had got
C) will get
D) would get

Soru 17
If you don’t water them, – – – – .

A) it becomes ice
B) they get larger
C) the flowers die
D) cars can get wet

Soru 18
If you do exercises regularly, – – – – .

A) you could save her
B) you can lose weight
C) you would be happy
D) you had some money

Soru 19
– – – if I went to his wedding ceremony.

A) I would wear a red dress
B) I will have my own car
C) I can help your brother
D) I could have married

Soru 20
If you had asked me, – – – – .

A) it starts to burn easily
B) he could pass the exam
C) they can go to the theatre
D) I would have lent you money

1.A 2.D 3.A 4.D 5.B 6.D 7.C 8.B 9.A 10.B 11.C 12.B 13.A 14.C 15.B 16.D 17.C 18.B 19.A 20.D