İngilizce 5 – Test 6

1 – 19. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 3. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
We have been here – – four o’clock.

A) yet
B) for
C) just
D) since

Soru 2
A bicycle is slower – – a car.

A) than
B) then
C) from
D) since

Soru 3
– – Şeyma was looking out of the window, she saw an accident.

A) Who
B) Which
C) While
D) What

Soru 4
The – – of the technology made our life easier but it brought also disadvantages to our lives.

A) development
B) desertation
C) precaution
D) pollution

Soru 5
By cutting the trees some animals and plants have become – – .

A) examined
B) changed
C) caused
D) extinct

Soru 6
Spanish is difficult but Chinese is – – .

A) the most difficult
B) more difficult
C) most difficult
D) difficult

Soru 7
She is a good driver. She drives very – – .

A) the best
B) better
C) well
D) good

Soru 8
My sister never eats meat, – – ?

A) wasn’t she
B) does she
C) isn’t she
D) did she

Soru 9
You can’t swim, – – ?

A) can you
B) will you
C) won’t you
D) don’t you

Soru 10
Don’t speak loudly, – – ?

A) aren’t you
B) shall you
C) won’t you
D) will you

Soru 11
My mother was – – the floors when we arrived home.

A) listening
B) cleaning
C) starting
D) going

Soru 12
The teacher – – the children a story yesterday.

A) wrote
B) spoke
C) told
D) took

Soru 13
Yesterday I – – a letter to my best friend.

A) to write
B) writing
C) wrote
D) write

Soru 14
I used to – – very slim when I was young .

A) be
B) to be
C) been
D) being

Soru 15
We didn’t – – a new house.

A) bought
B) buying
C) to buy
D) buy

Soru 16
– – you – – to ride a bike when you were a child?

A) Are / use
B) Did / use
C) Did / used
D) Are / used

Soru 17
My brother is good at drawing. He – – a painter in the future.

A) is
B) was
C) will be
D) have been

Soru 18
I will go shopping. Who – – come with me?

A) has been
B) will
C) was
D) are

Soru 19
While I was – – in my room, my father was – – TV.

A) sleep / watch
B) slept / watched
C) to sleep / to watch
D) sleeping / watching

Soru 20
1. I
2. saw
3. When
4. my cousin
5. was walking
6. she .
Yukarıda karışık olarak verilen kelimelerin doğru sıralandığı seçeneği işaretleyiniz.

A) 3, 1, 2, 4, 6, 5
B) 3, 2, 1, 6, 4, 5
C) 3, 1, 4, 5, 6, 2
D) 3, 4, 6, 2, 1, 5

1.D 2.A 3.C 4.A 5.D 6.B 7.C 8.B 9.A 10.D 11.B 12.C 13.C 14.A 15.D 16.B 17.C 18.B 19.D 20.A