İngilizce 3 – Test 6

1 – 16. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
Eat – – – – apple everyday, keep healthy.

A) the
B) a
C) an
D)

Soru 2
– – – man waiting over there is my father.

A) The
B) A
C) An
D)

Soru 3
The weather is hot, so everybody – – – – to swim at the moment.

A) went
B) are going
C) would go
D) is going

Soru 4
My father – – – – from 8:00 to 16:00 everyday, but today he – – – – from 8:00 to 20:00.

A) work / work
B) works / is working
C) works / works
D) is working / works

Soru 5
A: When – – – – you – – – – fly to USA?B: Next week on Monday.

A) will / going to
B) are / going to
C) has / been to
D) had / been to

Soru 6
A: How – – – – you – – – – to school?B: By schoolbus.

A) do / go
B) do / goes
C) does / goes
D) does / go

Soru 7
Melis is studying engineering at university. She – – – – be an engineer.

A) had
B) would
C) is going to
D) has

Soru 8
Ali wants to go for a picnic, – – – – he is ill – – – – he can’t go out.

A) for / but
B) but / so
C) but / for
D) for / so

Soru 9
You had better hurry up, – – – – you’ll miss the bus.

A) yet
B) nor
C) or
D) but

Soru 10
I saw a – – – – man on the street.

A) short old poor
B) short poor old
C) poor old short
D) poor short old

Soru 11
A: – – – – do you do in your free time?B: I read book.

A) When
B) Where
C) Why
D) What

Soru 12
A: – – – – were you late for lesson?B: Because I was asleep.

A) When
B) What
C) Why
D) Where

Soru 13
A: – – – – can we speak English fluently?B: You should talk to natives more.

A) Why
B) How
C) When
D) Which

Soru 14
A: I can’t find – – – – mobile phone. Can I use yours?B: Yes, of course.

A) myself
B) mine
C) me
D) my

Soru 15
A: Murat is having a shower – – – – . Can you call him later?B: Yes, sure.

A) right now
B) yesterday
C) next day
D) that day

Soru 16
A: How often do you go to the theatre?B: – – – – .

A) At home
B) By an actor
C) Once a month
D) In the mornings

17 – 20. soruları aşağıdaki tabloya göre cevaplayınız.
d
Soru 17
– – – is a musician.

A) Tom
B) Alp
C) Mia
D) Gül

Soru 18
Both Gül and Mia like – – – – .

A) singing song
B) listening to music
C) reading book
D) playing volleyball

Soru 19
A: Where does Alp live?B: In – – – – .

A) İzmir
B) Miami
C) Paris
D) Bursa

Soru 20
Who is the oldest in this group?

A) Tom
B) Alp
C) Gül
D) Mia

1.C 2.A 3.D 4.B 5.B 6.A 7.C 8.B 9.C 10.D 11.D 12.C 13.B 14.D 15.A 16.C 17.B 18.C 19.D 20.A