• İngilizce 3 – Test 5



1 – 20. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
- – - İstanbul is a big city.

A) A
B) An
C) -
D) The

Soru 2
I like – - – - cat very much.

A) I
B) me
C) mine
D) my

Soru 3
He doesn’t like tea, – - – - does he coffee.

A) for
B) nor
C) and
D) but

Soru 4
İpek was ill – - – - she didn’t go to school.

A) so
B) or
C) yet
D) but

Soru 5
- – - car is very old.

A) They
B) This
C) These
D) Those

Soru 6
Linda is busy. She’s doing her homework – - – - .

A) usually
B) yesterday
C) right now
D) tomorrow

Soru 7
What are you going to do – - – ?

A) at the moment
B) at the weekend
C) since last year
D) yesterday evening

Soru 8
We haven’t got any flour. You have to buy – - – - .

A) some
B) many
C) much
D) any

Soru 9
I’ve got – - – - books.

A) a little
B) a few
C) much
D) many

Soru 10
The banks – - – - every morning at 9 am.

A) play
B) study
C) open
D) come

Soru 11
We’re going to – - – - the house next week.

A) plant
B) meet
C) spend
D) paint

Soru 12
I’m – - – - my teeth now.

A) watching
B) brushing
C) calling
D) having

Soru 13
What does your father – - – ?

A) do
B) did
C) does
D) doing

Soru 14
Merve – - – - the dishes at the moment.

A) washes
B) washed
C) will wash
D) is washing

Soru 15
- – - money do you have?

A) How many
B) How often
C) How much
D) How long

Soru 16
Ayşe will wear a – - – - for the meeting.

A) dress silk new red
B) red dress silk new
C) silk new dress red
D) new red silk dress

Soru 17
I’ve bought the tickets. – - – - .

A) We’re going to fly to Egypt
B) She’s ironing her clothes now
C) They’ve already sold their car
D) He always cooks the dinner for us

Soru 18
A: – - – - do you work so much?B: Because I need a lot of money.

A) How
B) Why
C) What
D) Which

Soru 19
A: – - – - is at the door?B: Ali.

A) Whose
B) Where
C) When
D) Who

Soru 20
A: – - – B: Twice a week.

A) How often do you do sports?
B) When do you do your homework?
C) What do you do at the weekend?
D) Where do you go for your holiday?

1.C 2.D 3.B 4.A 5.B 6.C 7.B 8.A 9.B 10.C 11.D 12.B 13.A 14.D 15.C 16.D 17.A 18.B 19.D 20.A