İngilizce 2 – Test 5

1 – 20. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
We wear a – – – – on our head.

A) coat
B) ring
C) hat
D) skirt

Soru 2
I haven’t seen him – – – – a week.

A) for
B) yet
C) just
D) since

Soru 3
They have – – – – gone out.

A) recently
B) so far
C) ever
D) just

Soru 4
– – – she came in, you were sleeping.

A) While
B) When
C) After
D) Before

Soru 5
I think a volcanic eruption is more – – – – than a hole in ozone layer.

A) crowded
B) valuable
C) dangerous
D) intelligent

Soru 6
The thief moved – – – – around the house.

A) urgently
B) broadly
C) suddenly
D) silently

Soru 7

It’s a picture of an – – – – .

A) acid rain
B) air pollution
C) earthquake
D) flood

Soru 8
I – – – – clean the windows because they are very dirty.

A) would
B) could
C) must
D) might

Soru 9
What – – – – you do first if you went to New York?

A) would
B) will
C) did
D) do

Soru 10

The weather is – – – – .

A) snowy
B) cloudy
C) windy
D) sunny

Soru 11
A blue bird is – – – – to bring good luck.

A) believed
B) welcomed
C) served
D) watered

Soru 12
Alice isn’t here. She – – – – the dog for a walk.

A) is taking
B) had taken
C) has taken
D) takes

Soru 13
Stop talking, – – – ?

A) have you
B) will you
C) are you
D) do you

Soru 14
Sezen: “It’s sunny here.”Sezen said that it’s sunny – – – – .

A) now
B) here
C) then
D) there

Soru 15
Ayşe to Tom: “Don’t open the window.”Ayşe told Tom – – – – the window.

A) not to open
B) to open
C) opening
D) opened

Soru 16
A: – – – – we go to the park?B: OK. Let’s go!

A) Would
B) Should
C) Could
D) Shall

Soru 17
The report – – – – now.

A) will be written
B) has been written
C) is being written
D) was being written

Soru 18
I would rather – – – – . Her room smells awful.

A) she didn’t smoke
B) she didn’t leave
C) she listened to us
D) she invited her friends

Soru 19
Your salary increases if – – – – .

A) you sleep well
B) you get promoted
C) you catch the bus
D) you lose your wallet

Soru 20
I wish – – – – . I feel very tired.

A) you had some more money
B) she did her homework
C) I were on holiday now
D) he would stop smoking

1.C 2.A 3.D 4.B 5.C 6.D 7.B 8.C 9.A 10.D 11.A 12.C 13.B 14.D 15.A 16.D 17.C 18.A 19.B 20.C