• İngilizce 1 – Test 6



1 – 19. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 3. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1

Your pen is – - the books.

A) in
B) on
C) near
D) under

Soru 2
My brother likes fruit very much. He – - eats banana and apple.

A) always
B) seldom
C) rarely
D) never

Soru 3
I go to the gym – - a week as I need to lose weight.

A) never
B) usually
C) always
D) three times

Soru 4
The baby is sleeping. – - , please!

A) Speak louder
B) Turn on TV
C) Be quiet
D) Call me

Soru 5
Aytaç – - the most handsome boy in the classroom when I was at university.

A) is
B) was
C) were
D) will

Soru 6
I think he – - the most elegant man in the party.

A) been
B) to be
C) will be
D) is being

Soru 7
People – - in terrible conditions during World War I.

A) lived
B) lives
C) is living
D) will live

Soru 8
He – - his speech at the meeting at 10 o’clock tomorrow.

A) starts
B) to start
C) has started
D) is going to start

Soru 9
My grandfather – - a laptop for me yesterday.

A) talked
B) drank
C) bought
D) helped

Soru 10
My sister – - always – - to music loudly when I am asleep.

A) will / listen
B) is / listening
C) has / listened
D) was / listening

Soru 11
People – - travel by horsedrawn vehicles in the past, but now they – - luxury cars.

A) were / had
B) are / were
C) used to / have
D) are / used to have

Soru 12
I don’t want to wear – - old shoes any more.

A) these
B) that
C) this
D) an

Soru 13
The old lady doesn’t have – - food to eat.

A) any
B) many
C) some
D) a few

Soru 14
Metin and Tarık are brothers. – - father is a lawyer.

A) His
B) They
C) Them
D) Their

Soru 15
- – does your sister go abroad?

A) Who
B) What
C) How often
D) How much

Soru 16
You – - get up early to catch the early train.

A) may
B) should
C) mustn’t
D) couldn’t

Soru 17
A: There are strange noises coming from outside.
B: It – - be a cat.

A) must
B) will
C) should
D) have to

Soru 18
A: Does your father have a car?
B: Yes, – - .

A) he is
B) he does
C) he isn’t
D) he doesn’t

Soru 19
A: What are you doing now?
B: – - .

A) I’m cooking
B) She likes eggs
C) You’re running
D) They will swim

Soru 20
Aşağıda verilen resmi ifade eden seçeneği işaretleyiniz.

A) It is on your right.
B) Go along this road.
C) Turn left at the traffic light.
D) Turn right at the traffic light.

1.B 2.A 3.D 4.C 5.B 6.C 7.A 8.D 9.C 10.B 11.C 12.A 13.A 14.D 15.C 16.B 17.A 18.B 19.A 20.D