İngilizce 1 – Test 5

1 – 20. sorularda boş bırakılan yere uygun gelen kelime ya da ifadeyi işaretleyiniz.

Bu Testteki Sorular (AÖL) 2015 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1

There are beautiful flowers – – – – the vase.

A) of
B) on
C) at
D) in

Soru 2
I will go to – – – – United Kingdom next week.

A) an
B) a
C) the
D) that

Soru 3
A: – – – – I open the window? It is very hot here.B: Sure.

A) Did
B) May
C) Am
D) Do

Soru 4
Murat is my best friend. He is in Germany and I miss – – – – very much.

A) his
B) he
C) her
D) him

Soru 5
Ali isn’t an outgoing boy. He – – – – spends time with his friends.

A) never
B) always
C) usually
D) frequently

Soru 6
I was in my bed at 2 o’clock – – – – .

A) next week
B) last night
C) tomorrow
D) at the moment

Soru 7
How – – – – rice do you need to cook this meal?

A) many
B) long
C) much
D) often

Soru 8
You – – – – come to school on time. This is the rule.

A) must
B) can
C) will
D) may

Soru 9
Overweight people – – – – eat too much or they will gain more weight.

A) shouldn’t
B) couldn’t
C) doesn’t
D) won’t

Soru 10
Arda and Mesut – – – – at the airport with their wives yesterday.

A) are
B) were
C) will
D) was

Soru 11
Kaan – – – – speak to his girlfriend because she broke his heart.

A) doesn’t
B) hasn’t
C) didn’t
D) isn’t

Soru 12
Oğuz – – – – his grandmother when he is in Ankara.

A) is visiting
B) had visited
C) was visiting
D) is going to visit

Soru 13
Many years ago, they – – – – in a big castle but now they – – – – in poverty.

A) lived / were
B) live / used to be
C) used to live / are
D) used to live /were

Soru 14

He is – – – – .

A) reading a history book
B) watering the flowers
C) talking to his friend
D) watching a movie

Soru 15
A: Oh! I have a meeting in an hour.B: You – – – – be there on time if you hurry.

A) must
B) would
C) should
D) will

Soru 16
A: It is very hot here.B: Don’t worry! I’ll – – – – on the air conditioner.

A) turn
B) buy
C) get
D) go

Soru 17
A: – – – – Melis speak English?B: Yes, – – – – .

A) Do / she does
B) Does / she isn’t
C) Does / she does
D) Do / she doesn’t

Soru 18
A: I need – – – – money.B: I’m sorry. I haven’t got – – – – .

A) some / some
B) some / any
C) any / any
D) any / some

Soru 19
A: What are they doing?B: – – – – .

A) They are climbing
B) They like swimming
C) They will write a letter
D) They have already finished it

Soru 20
A: – – – – ?B: Sorry, I’m using it now.

A) May I open the window
B) What can I cook for you
C) Are you planning to go with him
D) Could you give me your dictionary

1.D 2.C 3.B 4.D 5.A 6.B 7.C 8.A 9.A 10.B 11.C 12.D 13.C 14.B 15.D 16.A 17.C 18.B 19.A 20.D